čtvrtek 31. ledna 2013

And sew on... I

Opravdu za minutu 12 jsem se ještě snad stihla zapojit do BOM projektu, o kterém jsem se dověděla na stránkách halabala style.  Toto je první blok.  Myslím, že je vidět, jak jsem si pomohla k metru - fixa na textil. A zde je odkaz na celý projekt And sew on.. Celkem bude devět bločků (jeden měsíčně) s tematikou šití, výsledek vidím jako nástěnný quilt.


I finished my first block just in last possible term -I forgot about the time zones :(. There will be nine block with sewing theme and I´m going to make the wall-hanging quilt. For this block I haven´t got any fabric with a measuring tape, so I wrote it with a felt-tip. More about the project is here.

úterý 29. ledna 2013

Dear Jane quilt

Dnešní příspěvek berte jako jasný důkaz, že jsem se definitivně zbláznila. Už dlouho jsem obdivovala na netu různé quilty pod názvem Dear Jane. Jedná se o starý vzor složený z pidibločků o straně 4,5 palce, celkem myslím 169.  A k tomu šílená bordura z trojúhelníků. Pokud neznáte, tak nakoukněte google galerie. Návod se mi podařilo sehnat díky ochotě děvčat z Dámy.
No a mám první bloček (A1), nafotila jsem ho i s desetikorunou, abyste pochopily ta úvodní slova o šílenství. Nebudu si dávat žádná předsevzetí (jako 1 bloček týdně), uvidíme, jak to půjde. Třeba za rok budu mít tak akorát na polštář :). Rozhodně ale každý měsíc podám zprávu, jak pokračuju.
Yes, I´m officially lunetic. I´ve started my Dear Jane quilt. This is the first block A1. It´s really  challenge for me, maybe it´s gonna be just a pillow or baby quilt. :) I want to post about my DJ progress every month, so we´ll see.

středa 23. ledna 2013

WIP Wednesday

V poslední době jsem hodně šila na stroji viz spiderweb quilt, tak pro změnu trošku tradičního šití přes papír - hexagony.Toto je moje UFO asi rok: kulatý ubrus ze zbytků látek.
Last time there was lots of machine sewing and quilting (here´s the post about the  spiderweb quilt) , so I decided to do some EPP now. This is my UFO for about year: a scrappy round table cloth.
No, a tuhle novinku jsem začala minulý víkend. Jednotlivé dílky mají velikost 3/4 palce, tj. délka strany cca 2 cm. Látky jsem použila nějaké od mody ze crap balíčku koupeném u Bellet a je to fakt nádhera, jak lehce se z nich šije. 
And this is a new one, hexagons are only 3/4″. It´ll be a table topper or a pillow, I don´t know yet.


neděle 20. ledna 2013

Deka pro Ríšu / Spider web quilt

Konečně jsem dodělala deku pro Ríšu. Vymyslela jsem si moc složité prošívání a děsně se to natahovalo. Naštěstí mu nevadilo, že dárek dostane později. Tady už zdobí pokojíček:
Na fotce vypadá deka skvěle, ale hlavně díky tomu, že nejsou vidět různé nepřesnosti. Černé plochy jsou prošité černou nití do meandrů, pavučiny zase bílou nití asi centimetr od švů, stejně jako čtverečky. No a zadní stranu deky neukážu ani kdybyste mě mučili :).
I´ve finally finished the spider web quilt for my older son Richard. Quilting was a little bit difficult and took me more time. The quilt looks awsome in his room, but that´s  because you can´t see the details and the back side :).

středa 9. ledna 2013

WIP Wednesday

Pokračuju na dece pro Richarda, momentálně jsem začala prošívat a vůbec netuším, jestli to do narozenin stihnu. Tady je fotka celého topu, přidala jsem ještě čtverečky, protože se mi deka zdála krátká a fakt už jsem neměla náladu na další "pavučiny". Když k tomu časem dodělám čtverečkový polštářek, tak proč ne.
This is the top of the spider web quilt for my son Richard. I decided to make two extra rows with squares. I had absolutely no mood for more webs - so I must make also pilow to match the squares. Sometimes ... now I am busy with quilting.

neděle 6. ledna 2013

Háčkovaná šálka / Crochet Scarf

Na spostě blogů jsem viděla háčkované šálky, tak jsem u televize taky jednu spáchala. Zvláštní je jen tím, že je spojená do kruhu. Stačí je rychlé dvě otočky kolem krku a paráda je hotová. Šálku budu nosit já, ale nafotila jsem na Zuzce. Pózuje s novými LPS, jak jinak:)


A tady je šálka na zemi. Je široká 34 cm a celková délka před sháčkováním byla asi 140 cm. Střídala jsm vždy 1dl.sl., 3ř.o., 1dl.sl., háčkováno do očka předchozí řady. Jen na začátku a na konci jsem udělala 2dl.sl, aby byl lem pevnější.

This is a simple crochet scarf, 34 cm wide and about 140 cm long. After finishing I joined two sides to make a circle. Easy and looks great.

pátek 4. ledna 2013

Vánoční quilt Sentiments / Christmas quilt

Jak jsem slíbila, ukážu vám deku z nádherných látek od mody, kolekce Sentiments. Dělala jsem ji sama pro sebe, takže byla dokončená až po Štědrém dnu. Potřebovala jsem jeden layer cake + látku s panely (pohlednice) + 2 x 1 m látky z kolekce na bordury. Nespotřebovala jsem všechno, ještě bude polštářek a vyšlo i na běhoun na stůl více zde. I tak to nebyla levná záležitost, i když jsem šetřila a vespod je česká látka koupená v akci. Ale nelituji, deka je nádherná. Asi bych nikdy nedokázala látky nakombinovat podobně.
Byl trochu problém ji nafotit, ale mám hodného syna :). Celá deka je prošitá ručně ve švu, takže čtverečky hezky "vyskočily".  Prošívalo se opravdu krásně, vůbec se to nedá srovnat s českými látkami. Používám obyčejnou jehlu a bavlněnou "riflovou" niť, která je hezky tlustá. Podařilo se mi koupit krémový odstín, který se k látkám hodí. A stejně krémová je i látka vespod s trpaslíčky, kterou jsem sehnala ve slevě.
I promised to show you my Christmas quilt from moda Sentiments collection. I used 1 layer cake and panels and 2m of fabric. It was enough for quilt and table runner posted here. I am going to make a pillowcase also. The fabric was expensive for me, so I used a cheaper fabric for backing. All quilt is hand quilted in seams.


středa 2. ledna 2013

WIP Wednesday

Přes Vánoce jsem došila skoro všechny nedokončené deky (obrázky budu dávat postupně) a momentálně intenzivně pracuju na dece k narozeninám pro nejstaršího syna. Použila jsem metodu šití na papír, ale ani jsem netušila, jak je ta pavučina náročná. Sjeně si vzory nesedly jak měly, ale počítám, že se to při prošívání ztratí. Toto je základ deky, žádné další pavučiny už neplánuji, jen bude asi barevný okraj, aby byla deka větší. Barevně to vypadá opravdu krásně, hezky jsem to vymyslela :), snad se bude líbit. Musím vše stihnout do 11. ledna, to bude mít Richard 16. narozeniny.
During Christmas I finished two quilts and now I am working on this spider web quilt for my older son. I like the colours very much. I don´t want to make more blocks, because it was really difficult, it needs just the frame. I hope it´ll be finished till 11 January - my son´s 16th birthday.