čtvrtek 30. října 2014

Blogger´s Quilt Festival

Rozhodla jsem se přihlásit svoji Minecraft deku do mezinárodní internetové soutěže, kategorie moderní quilty. Pokud se Vám deka líbí, můžete pro ni od 1.11. hlasovat.

I am proud enough :) to join Blogger´s Quilt Festival at Amy´s Creativ Side. This post is about my quilt for Modern Quilts cathegory.
AmysCreativeSide.com

The design was inspired by the PC game Minecraft, because it was a gift for my son. I used many scraps as well as some new fabrics and quilted it with my home sewing machine. I know that many quilters don´t like quilts like that, but it´s really great idea and your children and grandchildren will love it.
The size is 116 x 158 cm, it means about 46 x 62.
And this is my design  inspired by PC game and another Minecraft quits from internet. I used just coloured pencils and a paper :).




neděle 26. října 2014

8 týdnů do Vánoc

Rozhodla jsem se zkusit na svém blogu link-up. Sama jsem se zúčastnila několika zahraničních a také jednoho českého u Míši.
Velice se mi tematické link-upy líbí,  ale nejsem si jistá, jestli v českém prostředí budou mít odezvu, ale zkusím to :).
Jako téma jsem vybrala vánoční tvoření. Do Vánoc zbývá 8 týdnů a podle příspěvků na blozích, které sleduji, vím, že už jste v plném proudu aktivit  a tak jistě bude co ukazovat. Je jedno, o jaký druh tvoření či dekorování se jedná, jen téma Vánoce je třeba dodržet. Link-up bude až do  konce roku každou středu a připojit se můžete vždy do úterý.
Nejsem žádný počítačový grafik, ale zkusila jsem si vyrobit i button. Když na něj kliknetem dostanete se na mé stránky. Button můžete umístit do svého článku nebo přímo na váš blog, stačí stáhnout toto html a vložit jej do gadget:

<a href="http://verpatch.blogspot.cz/"><img src="http://1.bp.blogspot.com/-dLTvtC-dn1U/VE1Udl2VpbI/AAAAAAAACuY/_nmzXTIMEPo/s1600/linkup.jpg" width="150" height="150" alt="link-up" /></a>




Pravidla jsou jednoduchá:
1. Přidej odkaz na článek tvého blogu
2. Do článku vlož zpětný odkaz na můj blog (ev. button)
3. Navštiv ostatní blogy z link párty, inspiruj se a kometuj :)



Watercolor

S děvčaty z klubu jsme si zkoušely techniku watercolor. Jedná se o skládání čtverečků látky na nažehlovací vliselín, což umožňuje výběr vzoru tak, aby quilt působil dojmem akvarelu. Dobrodružství byl už samotný výběr látek, protože na tuto techniku je třeba vzor s velkými květy na neutrálním pozadí. Já jsem se zamilovala do látky s motivem růžových pivoněk. Až později jsem zjistila, že mám doma krémovou látku přesně v odstínu pozadí, kterou jsem také mohla využít. Zatím mám hotové 4 topy na polštářky, ale dodělám je asi až na jaře, protože vánoční tvoření má přednost.
Srdíčka mne moc bavila:
Také klasický věnec nemohl chybět:
A tento motiv si vyskládala ze čverečků Zuzka a polštářek bude jen její:

Jak si s watercolor poradila ostatní děvčata uvidíte zde. Katka svůj vánoční polštářek už daly taky na blog zde.

neděle 12. října 2014

Drobné dárěčky / Small Gifts

Dnes vkládám fotečky různých drobných projektů.
První je obalu na učebnici pro Zuzku, jako minulý rok jsem použila maličký panel s kočičkou. Barevně jsem vše vyladila do tyrkysové a moc se mi to líbí. Zuzčiny obaly z minulého roku se tak rozrostly o další exemplář.
Druhá fotka je takový mix dárečků, které jsem věnovala dětem z DD. Jsou to drobnosti, většinou prototypy :), ale snad potěší.

pátek 3. října 2014

Magická kostka / Magic Cube

Zkoušely jsme v klubu s děvčaty magickou kostku, která jde pořád dokola rozkládat a skládat. První jsem tedy 2 x předělávala, naštěstí stačilo jen přepíchat špendlíky, neměla jsem ještě prošito. Nakonec jsem udělala dvě, ale jednu mi zabavila mamka, ani jsem ji nestihla nafotit. Vyčerpávají návody jsem našla na stránkách Patchwork z Valašska. Práci jsem si asi dost ztížila, protože jsem chtěla šít skrytým stehem, ale výsledek je upravenější. Pokud chcete vyzkoušet, doporučuji obrnit se trpělivostí.