sobota 26. září 2015

Háčkovaná dýně

Podzim je tu a já jsem minulý víkend konečně uháčkovala dýni, na kterou se chystám už rok. Po shlédnutí návodů na netu jsem měla jasno - rozhodně nebudu dýni nikde stahovat nití. Vyzkoušela jsem efekt žebrování jen tím, že jsem mezi dlouhé sloupky opakovaně vkládala krátký. Výsledek se mi moc líbí a také není tak pracný. Nakonec jsem uháčkovala stopku a skroucené úpony.

středa 23. září 2015

Další Amelie taška

Tuto tašku jsem ušila o prázdninách pro švagrovou. Je z lněné látky v kombinaci s bavlněnou krajkou. Jedná se o tašku Amelie a návod v angličtině můžete koupit zde.

Šila se velmi hezky, kapsičky na předním díle jsou fukční. Tentokrát jsem nedávala pevnou výztuhu, ale měkou, přece jen se šev se silnou krajkou prošíval líp bez další tlusté vrstvy. Fotila jsem narychlo u bratra doma, protože jsem si uvědomila, že tašku nemám nafocenou a nechtěla jsem vás ochudit o příspěvek na blogu. Barvy tak trošku klamou, ve skutečnosti je taška hezčí :)

neděle 20. září 2015

Šátek Lonely Tree Shawl KAL II.

Před nedávnem jsem psala o společném pletení na blogu Vlněných sester, více informací zde.Návod, který vybraly, je super, šátek Lonely Tree Shawl jsem si okamžitě zamilovala. Plete se od špičky a na začátku jsem ten popis moc nechápala, tak jsem prostě začala a docvaklo mi to. Trochu příze mi zbylo, tak jsem udělala čepičku se stejným vzorem.
Tady je šátek, tak jak vypadá z hrubší příze a na hodně velkých jehlicích. Jediné, co jsem změnila,jsou zrušené pikotky na lemu a šátek jsem taká nevypínala.
A tady je vše nafocené na modelce Zuzce.

Bude to dárek pro mamku k narozeninám, už ho viděla před dokončením a moc se jí líbil. Já plánuju ještě jeden z nějaké tenčí příze.

čtvrtek 17. září 2015

Mandala 03

Další z řady, kolik jich bude na tu deku potřeba?
A tady všechny tři vedle sebe


neděle 13. září 2015

KAL II. s Vlněnými sestrami

Na různých blozích jsem zaregistrovala druhé společné pletení Knit along s Vlněnými sestrami, více informací zde. Šátek se mi moc zalíbil a tak jsem vytáhla ze starých zásob přízi Paola od Toptexu a začala. Na fotce jsou bohužel barvy zkresleny, ve skutečnosti je červenofialový. Určitě nezůstane jen u jednoho, mám v plánu uplést i krajkovou verzi z tenké příze. Za zmínku stojí i to, že návod bude k dispozici zdarma jen do prosince, pak se za něj platí.
 A taky Vám dlužím ukázat dva Baktus šátky, které jsem pletla na jaře.  Tentokrát je příze nová, kupovaná u Vlněných sester. Jeden je do modra a druhý do zelena. Myslím, že pomalu přichází jejich čas.

středa 9. září 2015

Deky z lásky č. 8

Další deka pro Deky z lásky ušitá přes prázdniny byla pro Zuzanku 227. Jedinečná je tím, že všechny obrázky vyšila Zuzančina maminka, takže se k sobě velice hezky hodily. Jen jsem je olemovala a spojila jsem je velmi jednoduše čtverečky.
Motiv opičky se mi velice líbil, hned jsem věděla, že to bude to pravé k látce, kterou jsem dostala a byl na světě i polštářek.

neděle 6. září 2015

Aplikace - liška

V týdnu jsem zrecyklovala sáčky na tělocvik a přezůvky. Zuzka momentálně miluje lišky, takže chtěla látku s liškou. Mne však napadlo našít aplikaci na sáčky z maskáčové rifloviny, které jsem kdysi šila pro některého ze synů. Na internetu jsme si se Zuzkou našly pěkný obrázek a podle něj překreslily motiv. I když jsem si vždy říkala, že strojové aplikace jsou hnusné, tahle lištička se mi líbí. Bohužel s focení a úpravou fotek je problém, tak jen jedna fotka na ukázku.